Energirådgivning

Energirådgivning - bra for miljøet og bra for lommeboka! 

Lurer du på hvilke energitiltak du bør gjennomføre i boligen din? Svarene får du ved å hyre inn en energirådgiver. Vi tilbyr rådgivning for å kartlegge tilstanden på boligen, gi den et energimerke og lage en plan med tiltak som vil redusere energibruken.

Planen gjør det enklere å vurdere hvilke energitiltak som er lønnsomt å gjennomføre. 

Kan man få økonomisk støtte fra Enova?

Enovatilskuddet er en støtteordning for private husholdninger. Formålet med ordningen er å gi privatpersoner et insentiv til å gjennomføre tiltak for å bedre energibruken i egen bolig. Din Boligbistand AS er godkjent som energirådgiver for Enova, som vil kunne støtte en rekke av tiltakene som en godkjent energirådgiver vil anbefale.

En energikartlegging av boligen din koster fra 10.000kr, men du får inntil 5.000 kroner i støtte fra Enova når du engasjerer en energirådgiver til å kartlegge energitiltakene som passer for din bolig. Hvis termografering (avdekke energitap) inngår i rådgivningen, øker beløpet på støtte fra Enova til 7.500 kroner.

Tiltaket må være startet, gjennomført og betalt av deg som privatperson. Energirådgivningen må ha vært gjennomført de siste 20 månedene for at du skal ha krav på tilbakebetalt økonomisk støtte fra Enova.

Kostnadene for å engasjere en energirådgiver påvirkes av boligens størrelse, tilstand og geografiske beliggenhet. Kontakt oss for mer informasjon. 

Hvorfor anbefaler Din Boligbistand AS å bruke en energirådgiver når du skal pusse opp?

Starter du med en energirådgiver, vil du spare mye tid når du skal vurdere mulige energitiltak. Det vil gjøre deg sikrere på at du velger de tiltakene som kutter energibruken mest, og dermed passer din bolig best.

Planen fra energirådgiveren kan danne grunnlaget for støtte til oppgradering av boligen. Du kan også gjennomføre andre energitiltak som støttes, som for eksempel installering av balansert ventilasjon. Med en tiltaksplanen fra Din Boligbistand AS får du oversikt over hvilke tiltak som gir støtte fra Enova.

Hvordan får jeg økonomisk støtte fra Enova?

Når energirådgiveren har gjort jobben og du har betalt, registrerer du kostnadene dine hos Enova.no. Legg ved relevante fakturaer som dokumentasjon. Enkelt og greit!

For mer informasjon besøk https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/energiradgivning-/

Hvordan funker det

4 enkle steg i prosessen

Mange ønsker å pusse opp hele eller deler av boligen men er usikker hvor man skal starte. Under ser du en del av reisen.

Grafisk illustrasjon av byggeblokker.

1. Pusse opp

De fleste starter med et ønske om å pusse opp hele eller deler av boligen.

2. Planlegge

Som en uavhengig partner hjelper vi deg å velge riktige håndverkere.

3. Prosjektledelse

Med god prosjektledelse passer vi på at ditt prosjekt forblir kostnadseffektivt.

4. Ferdig oppusset

Prosjektet er levert til avtalt tid og pris. All nødvendig dokumentasjon samt takst er overlevert.

Aktuelle artikler

No items found.